Γαστρονομια στην Δυτικη Μακεδονια
-
Αυτά είναι τα 3 εστιατόρια της Δυτικής Μακεδονίας που έλαβαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας!
Αυτά είναι τα τρία εστιατόρια στην Δυτική Μακεδονία, όλα στον Δήμο Αμυνταίου, που τιμήθηκαν με τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.
-
Ανακαλύπτοντας τα επισκέψιμα οινοποιεία του Βελβεντού
Οι φίλοι του κρασιού μπορούν να επισκεφτούν στο Βελβεντό Κοζάνης τα επισκέψιμα οινοποιεία με θέα την λίμνη του Πολυφύτου και να δοκιμάσουν εκλεκτά κρασιά της περιοχής.
-
Σιάτιστα Κοζάνης. Τα οινοποιεία με το περίφημο λιαστό κρασί της
Οι φίλοι του κρασιού θα βρουν στη Σιάτιστα Κοζάνης τρία οινοποιεία, που τους περιμένουν για να ανακαλύψουν το περίφημο "Λιαστό Κρασί" αλλά και άλλες εκλεκτές ποικιλίες κρασιών της περιοχής!
-
Οινοτουριστική απόδραση στα οινοποιεία της Καστοριάς
Εκτός από τα γνωστά αξιοθέατα της Καστοριάς, οι ταξιδιώτες της πόλης μπορούν να επισκεφτούν και δύο οινοποιεία για να γευτούν εκλεκτές ποικιλίες κρασιών με ΠΓΕ (Τοπικός Οίνος Καστοριάς)
-
Αμύνταιο, ο βορειότερος αμπελώνας της Ελλάδας
Η περιοχή του Αμυνταίου είναι σε διεθνές επίπεδο γνωστή εδώ και δεκαετίες για την αμπελοκαλλιέργεια. Η κύρια ποικιλία της ζώνης είναι το Ξινόμαυρο και είναι χαρακτηρισμένη ως Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος.
-
Κρόκος, το χρυσάφι της Δυτικής Μακεδονίας
O κρόκος δίνει το όνομά του σε ένα από τα χωριά της Κοζάνης όπου καλλιεργείται και έχει καταστήσει την περιοχή γνωστή στα πέρατα του κόσμου, μια που το φυτό ευδοκιμεί και καλλιεργείται σε ελάχιστες περιοχές της γης.