Top
  >  Destination Posts Archive
Φλώρινα

Αυτά είναι τα τρία εστιατόρια στην Δυτική Μακεδονία, όλα στον Δήμο Αμυνταίου, που τιμήθηκαν με τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Φλώρινα

Το μαρτυρικό χωριό στις καταπράσινες πλαγιές του Βιτσίου που χτίστηκε τρεις φορές σε 100 χρόνια. Ιστορία και αξιοθέατα!

Φλώρινα

Για εσάς που πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνετε μέσα ή γύρω από το Νυμφαίο, σας έχουμε μερικές ιδέες για την διάρκεια της διαμονής σας σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας!

Φλώρινα

Όταν η λίμνη Πετρών στο Αμύνταιο μετατρέπεται σε ένα απέραντο παγοδρόμιο, δημιουργείται το κατάλληλο σκηνικό που αναζητά ο κάθε φωτογράφος για να το απαθανατίσει με εντυπωσιακές εικόνες.

Φλώρινα

Στις Αγραπιδιές Αμυνταίου ο Αρκτούρος συνεχίζει να προστατεύει απειλούμενα είδη, όπου εκτός του Λύκου έχει προστεθεί και ο Λύγκας, είδος εξαφανισμένο στην Ελλάδα.

Φλώρινα

Ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Φλώρινας που ιδρύθηκε τον 19ο αι. ψηλά στο όρος Βαρνούντα, και μόλις 10 λεπτά από την Φλώρινα, είναι το μοναστήρι του Αγίου Μάρκου.

Φλώρινα

Η περιοχή του Αμυνταίου είναι σε διεθνές επίπεδο γνωστή εδώ και δεκαετίες για την αμπελοκαλλιέργεια. Η κύρια ποικιλία της ζώνης είναι το Ξινόμαυρο και είναι χαρακτηρισμένη ως Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος.

Φλώρινα

Στην κεντρική πλατεία της μαρτυρικής κοινότητας του Λεχόβου φυλάσσονται ιστορικοί και θρησκευτικοί θησαυροί που περιμένουν τους επισκέπτες του χωριού να τους ανακαλύψουν.

Φλώρινα

Αρχαιολογικό μουσείο της Φλώρινας. Ένας φιλόξενος χώρος με εκθέματα από τους νεολιθικούς μέχρι και βυζαντινούς χρόνους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Φλώρινα

Στο Σκλήθρο Αμυνταίου, δίπλα από τις Λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα μπορείτε να επιδοθείτε σε οργανωμένες υπαίθριες δραστηριότητες όπως ιππασία, πεζοπορία, τοξοβολία και canoe.

Φλώρινα

Ένα Χριστουγεννιάτικο έθιμο, σήμα κατατεθέν της Δυτικής Μακεδονίας που χάνεται στα βάθη των αιώνων είναι οι Φωτιές της Φλώρινας στις 23 Δεκεμβρίου.

Φλώρινα

Στους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής του Αμυνταίου, κυρίαρχη θέση όσον αφορά την αρχιτεκτονική κατέχει το Νυμφαίο, το οποίο είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός και ιστορικός τόπος.

Φλώρινα

Το Πισοδέρι, σε απόσταση 18χλμ από την Φλώρινα, είναι ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας με μήκος πιστών 13χλμ.

Φλώρινα

Εμπνευστείτε από το περιβάλλον της Φλώρινας, τον ποταμό Σακουλέβα και τα παραδοσιακά αρχοντικά της γοητευτικής αυτής πόλης της Δυτικής Μακεδονίας.

Φλώρινα

Οι λίμνες των Πρεσπών βρίσκονται περικυκλωμένες απο βουνά στη βορειοδυτική γωνιά της Ελλάδας και αποτελούν σημαντικό εθνικό πάρκο λόγω της βιοποικιλότητας και των ενδειμικών ειδών χλωρίδας και πανίδας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο! Content is protected!