Με πυξίδα τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου, ταξιδεύει το πρώτο fam – press trip στη Δυτική Μακεδονία που υλοποιεί η Εταιρεία Τουρισμού στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, την περίοδο 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Επίσκεψη στον Αρκτούρο
FAM-PRESS TRIP
Η ομάδα απαρτίζεται από οχτώ επαγγελματίες του τουρισμού εμπειρίας διαφορετικών εθνικοτήτων και μία Ελληνο-Αμερικανίδα δημοσιογράφο με ειδίκευση στην Βόρειο-Αμερικανική αγορά (ΗΠΑ – Καναδάς).
“Στο σχεδιασμό του προγράμματος συμπεριλήφθηκαν γαστρονομικές, οινικές, πολιτισμικές, περιβαλλοντικές και άλλες εμπειρίες που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.”

Γευσιγνωσία κρασιού στο Αμύνταιο
Υλοποιώντας το πρώτο μέρος του ταξιδιού, το γκρουπ ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Βεργίνα. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β’ και το μουσείο της Βεργίνας.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Νυμφαίο Φλώρινας όπου είχαν την ευκαιρία να δουν το καταφύγιο αρκούδας του Αρκτούρου καθώς επίσης να ξεναγηθούν στον παραδοσιακό οικισμό και τα αξιοθέατά του.

Επίσκεψη στο Νυμφαίο
Βραβευμένο οινοποιείο του Αμυνταίου ήταν ο επόμενος προορισμός με παράλληλη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και γευστική δοκιμή – παρουσίαση των πιο σημαντικών ετικετών.
Μένοντας στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις εταιρείας παραγωγής προϊόντων πιπεριάς Φλωρίνης με παρουσίαση και γευστική δοκιμή.

Εγκαταστάσεις παραγωγής προϊόντων πιπεριάς Φλωρίνης
Η γαστρονομία της περιοχής αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με γεύματα που παρατέθηκαν σε
Βραβευμένα Εστιατόρια στο Ξινό Νερό και στο Σκλήθρο αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια.
Το ταξίδι συνεχίζεται με μεγάλο ενθουσιασμό και θα ακολουθήσουν νέες ενημερώσεις στη συνέχεια….

Επίσκεψη στο Νυμφαίο